Kassakoppeling of backoffice koppeling zijn inbegrepen

kassakoppeling of backofficekoppeling zijn inbegrepen

Kassa- & BACKOFFICE koppeling Onmisbaar en 'gewoon' inbegrepen

Een kassa- en backoffice koppeling is onmisbaar voor de professionele winkel. De CommerceXL is standaard voorzien van de modules om elk kassa- of wholesale systeem te koppelen. Er is een groot aantal voorgedefinieerde koppelingen, een aantal dat nog elke dag groeit. Met de universele koppeling kunnen ook oudere systemen worden aangesloten. De nieuwste innovatie is de CommerceXL agent die de vaak kostbare uitbreidingen aan kassa of backoffice systeem overbodig maakt.

 

KASSA EN BACKOFFICE

Met een kassa- en/of backoffice-koppeling is de webwinkel een natuurlijk onderdeel van de vaste winkel.

Uw voordeel: geen speciale internetvoorraad nodig.

Met zo'n koppeling is het bijvoorbeeld niet nodig internetvoorraad te reserveren. De webwinkel verkoopt gewoon winkel- of magazijnvoorraad. De webwinkel en kassa zijn met de koppeling op elk moment 'bij': zodra er een online-bestelling wordt gedaan, wordt de bestelling zichtbaar in de winkel of het magazijn zodat direct de betreffende artikelen uit de winkelvoorraad kunnen worden genomen. En als er in de vaste winkel wordt afgerekend, wordt ook de online voorraad direct bijgwerkt zodat het artikel dan bijvoorbeeld is uitverkocht en ook niet meer online te koop is.

Uw voordeel: invoer in slechts één systeem.

Naast dit grote voordeel, is er een ander belangrijk voordeel. U en uw medewerkers hoeven geen twee systemen te leren kennen en bij te houden: u voert een artikel 'gewoon' in de kassa in, waarna het automatisch in de webwinkel zal verschijnen. Hierdoor is de webwinkel extra eenvoudig te bedienen. Gewoon met de vertrouwde kassa- en/of backoffice-systemen.

Uw voordeel: altijd direct zicht op online-omzet, lopende bestellingen en de voorraad.

Met een koppeling heeft de vaste winkel direct zicht op de online verkochte artikelen, de omzet en de actuele voorraden.

Koppeling met Bestellingen 

direct ORDERS verwerken

De online bestellingen van webwinkel direct in uw lopende winkelproces verwerken? In de praktijk wilt u deze bestellingen flexibel en met zekerheid kunnen verwerken, liefst met zo min mogelijk extra werk én bij voorkeur zoals het in uw winkelbedrijf gebruikelijk is.

De CommerceXL is hier de perfecte oplossing. Bestellingen kunnen ondermeer op deze manieren worden verwerkt:

 • Online in de webwinkel
 • Als e-mail naar een of meerdere vestigingen
 • Als e-mail naar een centraal magazijn
 • Als pakbon/bestelbon direct op de printer
 • Direct geplaatst in de kassa
 • Direct geplaatst in backoffice systeem
 • Via EDI, SOAP of andere interface aangeleverd bij uw verzender
 • Etc.

De CommerceXL kan met een directe (beveiligde) verbinding in kassa of wholesalesysteem bestellingen plaatsen en bestellingen kunnen via e-mail eenvoudig en direct worden ontvangen.

Koppeling van MENU'S, FILTERS en SEO

Het is aangetoond dat een webwinkel duidelijk succesvoller is als de goede zoek- en filterfuncties aanwezig zijn. De CommerceXL heeft speciaal ontwikkelde filters die óók de SEO een extra impuls geven. 

Op dit vlak hebben kassa's en backoffice-systemen niet die juiste informatie. Veelal ontbreekt de mogelijkheid per artikel extra filter en SEO informatie op te nemen. De CommerceXL ImportManager verhelpt dit probleem. 

De ImportManager kan bijvoorbeeld uit de artikelcoderingen de vaak logische indeling afleiden voor kleuren of maten. Veel winkelbedrijven gebruiken een aparte spreadsheet voor deze extra informatie om zo kosten van de leveranciers van kassa's en  backoffice-systemen te voorkomen en toch de juiste SEO informatie aan te leveren. De ImportManager verwerkt en combineert ook deze sheets.

voorraad koppeling web- én vaste winkels altijd actueel

Voorraad opvragen en verwerken is een relatief eenvoudig proces.

VOORRAAD OPVRAGING

De voorraad actueel houden in de webwinkel kent twee varianten: namelijk 'periodiek' de artikelen bijwerken én 'direct bijwerken'. Niet alle backoffice-systemen zijn bestand tegen de grote hoeveelheid voorraad-opvragingen die een webwinkel kan genereren en daarom is een periodieke (elke 5 minuten b.v.) meestal een betere methode.

Opvragingen kunnen plaatsvinden uit meerdere systemen tegelijkertijd. Er zijn bijvoorbeeld winkelbedrijven met zowel lokale kassa's en een centraal backoffice-systeem. In die situaties kan zowel een kassakoppeling én een backofficekoppeling gemaakt worden.

SAMENTELLEN

De CommerceXL kan goed omgaan met de meeste complexe voorraadsituaties. Bijvoorbeeld winkelbedrijven met meerdere voorraadlocaties en bepaalde preferenties voor leveringen. De Online beschikbare voorraad kan dan een optelling zijn van enkele specifieke winkels met lokale voorraden en bijvoorbeeld de magazijn voorraad. De CommerceXL kan precies ingesteld worden om per artikel/artikelgroep optimaal de voorraad te verkopen. Bestellingen en voorraad afboekingen worden precies geregistreerd en verwerkt. De CommerceXL gaat uit van de realiteit van voorraad beheer in de (complexere) vaste winkel bedrijven.

CommerceXL modules kunnen complexe samentellingen uitvoeren met 'rules' om een ideale online voorraad te weerspiegelen.

Koppeling met

Prijsinformatie

flexibel en zeker

In de webwinkel is de artikelprijs niet zo statisch zoals dat in de vaste winkel gebruikelijk is. In de webwinkel kan de prijs van een artikel ontstaan door de selectie van aanvullende opties. Bijvoorbeeld grotere maten zijn hoger in prijs. Ook kunnen door diverse 'acties' artikelprijzen hoger of lager worden. Tenslotte zijn er ook nog mogelijkheden voor vaste-klanten-kortingen en bijvoorbeeld 'coupons' en kortingscodes die invloed hebben op artikelprijzen. 

De CommerceXL kan met deze gebruikelijke prijsopbouw omgaan. Via de koppeling kan de prijsinformatie makkelijk en eenvoudig op elk artikel of artikelgroepen worden doorgevoerd. 

Sinds het HEMA-taarten incident zijn de controles op prijsinformatie in de webwinkels toegenomen. De CommerceXL bevat standaard de speciale CommerceXL winkelchecker module. Deze module voorkomt automatisch een aantal veel voorkomende problemen. 

 

Koppeling met Foto's

Picture perfect en SEO

De FotoManager verzorgt dat foto's eenvoudig van en naar de webwinkel verplaatst kunnen worden. De CommerceXL wordt typisch gebruikt door winkels die vele duizenden artikelen en dus foto's in gebruik hebben. Het 'uploaden' en organiseren van foto's wordt door de CommerceXL eenvoudig gemaakt. De CommerceXL kent deze uit de praktijk geboren methoden:

 • Ophalen van foto's uit de kassa/backoffice server
 • Ophalen van foto's uit een aparte server (pc) waarbij de foto's een herkenbare naam hebben gekregen
 • Ophalen van de foto's uit een aparte beeldbank
 • De foto's worden door kassa- of backoffice server via een beveiligde verbinding in de webwinkel geplaatst

Foto SEO

Er is dan nog een bijzondere weg te gaan. De fotonaamgeving zoals deze gebruikt wordt in kassa's en backoffice systemen is ongeschikt voor de online winkel. Bedenkt u maar dat de foto door Google wordt gecrawled en de consument dus uw foto's direct in Google terugziet. Foto's met een naam als 102910.2020.jpg dragen dan niets bij aan uw winkel. Een foto met naam 'uw-winkel-naam-Vingino-blauwe-broek-sportief.jpg' zorgt wel voor extra SEO en dus bezoekers bijdrage. De CommerceXL fotokoppeling verzorgt al deze aspecten volledig automatisch.  Lees meer hierover bij de fotomanager module   

All-in-one pakket  voor een bestaande koppeling

Inbegrepen en niet inbegrepen werkzaamheden

Bij een kassa of backoffice-koppeling zijn twee type werkzaamheden noodzakelijk: één aan de kant van de webwinkel en één aan de kant van uw kassa-/backoffice.

Webwinkel: Bij de CommerceXL modellen zijn standaard de CommerceXL importmanager en de CommerceXL fotomanager aanwezig.
Ook de specifieke kassakoppeling modules en backoffice-koppeling modules zijn zonder meerkosten inbegrepen in de CommerceXL webwinkels.

Uw kassa/backoffice: Wat niet is inbegrepen, is een aantal werkzaamheden die nog gedaan moeten worden aan uw zijde van de koppeling, onder meer:

 1. De fysieke toegang tot uw systeem
 2. Uw data geschikt maken
 3. Configureren van de menu's en filters in uw systeem
 4. Het instellen van de aanlevering van bestellingen naar uw systeem

U kunt deze zaken zelf regelen of u kunt CommerceXL Functioneel Beheer   dit laten ondersteunen. En met een startpakket heeft u zelfs al 6 uur van deze experts tot uw beschikking.

All-in-One pakket voor een nieuwe koppeling

Het kan voorkomen dat uw kassa- of backoffice-systeem nog niet in onze lijst voorkomt. Dat is geen enkel probleem. Koppelingen zijn dagelijks werk voor de programmeurs van CommerceXL.nl. CommerceXL Functioneel Beheer   helpt u graag. En met een startpakket heeft u zelfs al 6 uur van deze experts tot uw beschikking.

 

KASSA EN BACKOFFICE KOPPELINGEN Slim bezig

Het aansluiten door de leveranciers van kassa's en backoffice-systemen zoals Wholesale-systemen kunnen een grote kostenpost worden voor de webwinkelondernemer. We hebben ervaren dat de leveranciers van de kassa en backoffice-systemen werken met tarieven die ver boven de gebruikelijke tarieven voor online-systemen liggen.

Let op: Vaak géén 'dure' kassa- of backoffice-systeem aansluitmodule nodig bij de CommerceXL

Deze wholesale-systemen hebben veelal 'modules' voor webwinkel-interfacing. Maar let op! Bij aansluiting op de CommerceXL zijn die modules veelal NIET nodig. De CommerceXL kan gevoed worden met de eenvoudige en standaard aanwezige rapportage tools (overzichten). Importmanager XL leest ook documenten, spreadsheets en zelfs PDF om alle informatie te vergaren. Met de speciale windows-runner kan CommerceXL ook direct 'schermen lezen alsof er een medewerker aan de knoppen zit.'

Meer dan 20 jaar specialistische ervaring met technologie voor multinationals

Al zo'n 20 jaar zijn wij specialisten in aansluiting van backoffice systemen voor multinationals. We hebben die kennis en ervaring in de CommerceXL importmanager en koppelingen modules ingebouwd. We realiseerden aansluitingen tussen complexe en kostbare systemen en de technologie die daar is ontwikkeld, is nu beschikbaar in de CommerceXL. 

De slimme CommerceXL Agent

CommerceXL.nl ontwikkelde de slimme CommerceXL Agent. Deze software kan bijvoorbeeld webbestellingen 'intypen' in wholesalesysteem of kassa, alsof een 'mens' achter het toetsenbord zit. Deze agent kan ook lijsten en overzichten van het scherm of uit PDF en excel 'lezen' en zo bijvoorbeeld de voorraad door te geven aan de webwinkel.

Strategie: Maak kosten aan de goedkoopste kant

Speciaal zijn er in deze modules functies ingebouwd die allerlei 'vertalingen' automatisch uit kunnen voeren. Functies die gemaakt zijn om te voorkomen dat er in de backoffice-systemen wijzigingen gemaakt moeten worden. We volgen de strategie om kosten te maken waar deze het laagste zijn. CommerceXL.nl realiseert wijzigingen met ontwikkelaars in lage lonen landen en tegen de laagste kosten zodat uw aansluiting op ERP, Kassa en Wholesale systeem met laagste kosten wordt gerealiseerd.