CommerceXL Shared Stores

Gezamenlijk een webwinkel hebben

Samen sterk Gezamenlijk een winkel voeren

De CommerceXL 'SharedStores' maakt samen een online-winkel voeren gemakkelijk. De Shared Stores is ontwikkeld voor de situatie waarbij meerdere ondernemers samen één landelijke webwinkel willen voeren. Voorbeelden zijn groepen ondernemers in dezelfde branche, winkeliersverenigingen, winkelcentra en de online-winkelstraat. De ondernemers zelf kunnen variëren van 'zelfs geen website' tot 'een eigen professionele webwinkel'. Via het platform verkopen de ondernemers artikelen als één professioneel gezicht. 

 

Praktijk Voorbeeld

Een praktijkvoorbeeld van samenwerkende ondernemers in een platform. In dit voorbeeld zijn er meerdere verschillende webwinkels en een ondernemer met alleen een website. De CommerceXL Shared Stores haalt automatisch alle gegevens op bij de verschillende webwinkels en de website. De slimme modules hernoemen artikelnummers, zodat één kwaliteitsbeeld ontstaat. Bij bestellingen worden automatisch weer terugvertalingen gemaakt, zodat elke webwinkel orders binnenkrijgt in het eigen formaat. Bezoekers kunnen direct doorgeleid worden naar de individuele winkels.

Meer voorbeelden van de gezamenlijke webwinkel ›

praktijk Voorbeeld winkelstraat

Individuele winkeliers in de winkelstraat ONLINE 

Meer aandacht  met minder moeite

U heeft uw vaste winkel in een prachtige winkelstraat. Samen met de andere winkeleigenaren uit de straat, wijk of in de winkeliersvereniging wilt u meer aandacht en beter gevonden worden, óók online. De CommerceXL Shared Stores is speciaal voor uw situatie ontwikkeld. U kunt, als individuele ondernemer, online zijn in vele varianten: van 'zelfs geen website' tot 'een eigen professionele webwinkel'.

Acties is klanten trekken

U kunt als deelnemer in de winkelstraat-online speciale acties uitstippelen, waarbij bijvoorbeeld de klant thuis alvast online uw aanbod van de winkel kan doornemen en dan met de speciale winkelstraatactie bij u komt shoppen; online of in de vaste winkel. U kunt ook denken aan gezamenlijke nieuwsbrieven, straatjaarmarkt- en andere seizoensacties, óók online.

Toerekening

Bij de gedeelde winkel in een platform is het voor de ondernemers van belang zicht te hebben op welke bijdrage elke deelnemer levert aan het succes van de webwinkel. De module houdt onder meer bij waar bezoekers vandaan komen (via website van een ondernemer bijvoorbeeld) en waar bezoekers naartoe gaan (naar website van een ondernemer bijvoorbeeld).

Voor elk artikel kan nauwgezet de bijdrage per deelnemer worden gerapporteerd.

Product management tegelijk aan de webwinkel werken

Voor de Megastores en SharedStores is tegelijkertijd samen de webwinkel onderhouden belangrijk. De modellen zijn voorzien van de ProductManagement module waarmee perfect een scheiding van taken en verantwoordelijkheden kan worden geregeld. Zo kunnen bijvoorbeeld verschillende product managers alleen de 'eigen artikelen' wijzigen. En kan geregeld worden dat teksten wel aanpasbaar zijn maar prijzen bijvoorbeeld niet.

Meer informatie over product management

Samenwerking

De CommerceXL Shared Stores werkt perfect samen met andere webwinkels, kassa's en wholesale systemen. Veel 'affiliate-feeds' die de winkels nu reeds gebruiken kunnen 1 op 1 ingelezen worden in de gezamenlijke winkel. CommerceXL Shared Stores staat voor: met lage kosten gezamenlijk sterker staan.

 

Gezamenlijk meer bereiken

heldere antwoorden

 Gezamenlijke winkel

Wat maakt de CommerceXL gezamenlijke winkel bijzonder?

In ons geval zijn er zoveel verschillende soorten ondernemingen, kan dat dan wel in 1 platform?

Kan iedere aangesloten winkel de eigen HUISSTIJL houden?

Kan de SharedStore als platform ook de voorraden van de individuele ondernemingen bijhouden?

Er zijn heel veel functies, en als u extra functies wilt hebben? 

Gekke vraag misschien, maar kunnen jullie ons ook helpen met het 'managen' van de gezamenlijke webwinkel en de deelnemers?