ImportManagerXL

Module

import manager xl

importmanager-xl

Beproefd en betrouwbaar

Normaliter zult u als ondernemer hier niet naar kijken. Het wordt eenmaal door CommerceXL.nl ingesteld, waarna het probleemloos dag na dag zelf aan de slag gaat. Inmiddels heeft de ImportManager meer dan 2.983.000 keer artikeldata aangebracht, verbeterd en vernieuwd.

2.983.000

succesvolle verwerkingen

 

EXCEPTIONELE ZAKEN

STANDAARD INBEGREPEN

De ImportManagerXL doet deze dingen exceptioneel goed:

 Overal vandaan de data ophalen (web, ftp, xml, soap, het maakt niet uit)

 Assortimenten samenstellen door mixen van aangeleverde data

 Artikelen samenstellen met precies de juiste stukjes uit elke data

 Overzichtelijk, begrijpelijk en naspeurbaar

 Importeert en beheerst assortimenten

 Importeert 'alle' overige data zoals FAQ, blog's, artikelreviews en meer

ImportManagerXL maakt het werken zo veel makkelijker en wordt daarom in elke CommerceXL standaard meegeleverd.

De realiteit van data import

in moderne winkel bedrijven

Anatomie van assortiment

Het lijkt zo eenvoudig, een artikel in de online-winkel: titel, fotootje, prijs, beschrijving en al weer klaar. Als maar 'n paar artikelen in een webwinkel zouden moeten komen, ís het ook zo eenvoudig. Maar als het om meer artikelen gaat, is de werkelijkheid echter minder eenvoudig, waardoor de ondernemer hoge kosten moet maken om artikelen goed in de webwinkel te zetten.

De praktijk is dat er een ERP/Kassa/Voorraadsysteem is, waarin artikelinformatie staat. Meestal past daar dan niet de SEO data en extra kenmerken in. Die staan in een spreadsheet. Dan wordt bijvoorbeeld een artikel geleverd door drie leveranciers en er is ook nog voorraad van in huis.

Dat betekent dat de prijs de in-huis prijs moet zijn. Behalve als voorraad in-huis op is, dan moet het prijs van leverancier A of B worden. En als het leverancier B is dan moet natuurlijk het artikelnummer van die leverancier op de bestelling komen en ook zijn benaming van het artikel.

Oplossingen

ImportManagerXL is dé oplossing voor situaties:

  • Waar verschillende datastromen op intelligente wijze bij elkaar moeten komen
  • Waarbij vaak individuele delen van een artikel gemerged moeten kunnen worden;
    de titel uit spreadsheet A en de beschrijving uit de kassa bijvoorbeeld
  • Of een mix van assortimenten; de stoelen van leverancier A en de barbeques van leverancier B, plus alles uit de Kassa/Voorraad. 

 

Importeren

uit diverse bronnen

 

Essentieel

voor de webwinkel

 

Assortimenten uit diverse bronnen
In de dagelijkse praktijk van de winkels wordt artikelinformatie op allerlei manieren aangeleverd. De winkel krijgt informatie via het kassasysteem, daarbij ook extra informatie via spreadsheets, daarnaast ontvangt de ondernemer van de leverancier een DVD met artikelen en foto's en van weer een andere leverancier ontvangt de winkel een excel met artikelinformatie.

(TE)VEEL WERK, FOUT-GEVOELIG EN KANSEN LATEN LIGGEN
Veel ondernemers voelen zich gedwongen deze data dan met de hand samen te voegen en opnieuw in te typen. Veel ondernemers laten hierdoor ook kansen liggen, doordat bijvoorbeeld SEO-data niet makkelijk toegevoegd kan worden.

RISICO'S
Een van de risico's voor de webwinkels is de onmiddelijke afstraffing van fouten. Een foute prijs, een foute belofte of specificatie leidt bijna onmiddelijk tot problemen. De 'crawlers' die doorlopend webwinkels scannen registreren de fout en maken hier gebruik van.

IMPORTMANAGERXL
ImportManagerXL is hier dé geweldige oplossing. Moeiteloos brengt de slimme software alle data samen bij de juiste artikelen. Moeiteloos ook voert het complexe regels uit, zoals: neem de artikel prijs eerst uit de eigen kassa en pas dan van de leverancier, of eerst van uw voorkeursleverancier en dan van derden leveranciers. ImportManagerXL is slimme verzameling software die op allerlei manieren en tijdstippen informatie ophaalt. Deze keurt en checkt , verrijkt, mixed met andere bronnen en voegt samen met andere assortimenten. Met als resultaat... kwaliteitsdata en vele vele uren besparing op handwerk.

ImportManager-XL

  dashboard

Op elk moment overzicht en inzicht in alle data.

 

actuele status

Zodra er data verwerkt wordt, zal het importstatus scherm exact weergeven welke data op welke manier verwerkt wordt

Eenvoud

In de praktijk is er niets moeilijks aan. 

Automatisch en onzichtbaar haalt de ImportManager automatisch de data uit ERP of Kassasysteem. 

En verder gebruikt u een invoerscherm, zoals hier is afgebeeld, waarmee u snel en eenvoudig spreadsheets van bijvoorbeeld uw actieartikelen upload.

Via een ingestelde timer wordt automatisch de data verwerkt in uw webwinkel.

Prijs en Installatie

Importmanager xl is standaard op álle CommerceXL modellen

De supportafdeling helpt u graag met het instellen van de ImportManagerXL op uw diverse data bronnen.
Voor ad-hoc en herhalende taken zoals verwerken van onvangen DVD's, zip e.a. bronnen kunt u een SLA (Service Level Agreement) met ons afspreken.

Import ALS Service

Voor niet-commerceXL klanten is de Import Manager XL ook als service beschikbaar. De ImportManagerXL haalt de diverse databronnen op, verwerkt deze in de interne database en levert een enkel 'simpel' extract op met alle data erin verwerkt. Deze data kan direct in diverse webwinkel paketten worden ingelezen. Deze service kan geheel op de achtergrond plaatsvinden.

IMPORT MET KASSA-KOPPELING ALS SERVICE

De ImportManagerXL kan gecombineerd worden met kassa- en ERP-koppelingen, zodat de zowel bron data, als data direct uit de kassa/systemen verrijkt, gemixed en gemerged kunnen worden.