UNIT4 koppeling

Module

UNIT 4 WHOLESALE

UNIT4 integratie

De UNIT4 Wholesale koppeling verzorgt de complexe communicatie met het UNIT4 systeem. Via de diverse opvraag- en verzamelacties worden UNIT4 artikelgegevens, voorraden en prijsinformatie naar universeel online-winkelformaat geconverteerd.

Verschillen per Retailer

De koppeling houdt rekening met verschillende prijslijsten per retailer en verdere per retailer afwijkende artikelinformatie. Elke retailer kan een eigen assortiment en prijslijst hebben, die naadloos door de interface wordt verwerkt.

De interface bestaat uit: Artikelgegevensverwerking, Voorraadactualiseringsverwerking en Place-orders. De voorraadactualisering en place-orders draaien lokaal in de webwinkel.

Krachtig hulpmiddel

UNIT4 wholesale is met de CommerceXL Groothandel eenvoudig in te zetten als krachtig hulpmiddel om als groothandel diverse retailers van artikelen te voorzien. De koppeling heeft ingebouwde mogelijkheden, waarmee de retailer uit voorraad van de groothandel kan verkopen en de groothandel per retailer specifieke assortimenten, prijslijst en artikelgegevens kan aanleveren.

De koppeling verzorgt een naadloze, en voor de groothandel en retailer haast onzichtbare, integratie waarbij er een win-win voor beide partijen is.

Aansluiten van Retailers

De UNIT4 wholesale interface houdt rekening met de diverse debtors (webwinkels van retailers) die aangesloten worden. De administratie-gegevens worden ingesteld, waarmee elke retailer onder de 'eigen' afspraken geleverd kan krijgen. Met name de prijsinformatie en leverafspraken worden hierdoor beïnvloed. Maar ook artikelinformatie afwijkend per retailer kan worden verwerkt. 

 


De kern van deze interface maakt het mogelijk allerlei retailers direct aan te sluiten op een groothandel, zodat de retailers uit de voorraad van de groothandel kunnen verkopen.

 

Voorraadverwerking

De UNIT4 voorraadverwerking wordt door de webwinkel op drie manieren uitgevoerd. Bij een dagelijkse full-load worden ook de voorraden beschikbaar die voor deze retailer zijn ingesteld. Ook kan worden ingesteld om periodiek alle voorraden uit UNIT4 (groothandel) te verversen en zodat dit niet ten koste gaat van performance. Gebruikelijk voor de CommerceXL winkels is dat de voorraad net voor het openen en tonen van een artikeldetailscherm bij UNIT4 wordt opgehaald en geactualiseerd.

 


De UNIT4 koppeling in combinatie met de CommerceXL importmanager hebben een uitgekiende voorraadfunctie, waardoor eerst de lokale voorraad van de retailer wordt gebruikt (levering uit voorraad van de retailer) en als deze op is kan automatisch de voorraad van de groothandel worden aangesproken. De groothandel ontvangt dan automatisch de place-order (bestelling). Voor de retailer is het alsof deze over de veel grotere voorraad van de groothandel kan beschikken zonder daarvoor extra inspanningen hoeft doen.

 

Place-Order module

De webwinkels kunnen gebruiken maken van de Place-order module die onderdeel is van de UNIT4 koppeling. Met deze module kunnen orders direct van de retailer in het groothandelssysteem worden 'ingeschoten'. Doordat de informatie op debiteur nivo bekend is, kan hierdoor een vrijwel volledige verwerking door de groothandel plaatsvinden. De groothandel kan de bestellingen printen en verwerken in magazijn. De toelevering kan dan direct aan consument via groothandel of van retailer naar consument plaatsvinden.


De model Place-order is onderdeel van de UNIT4 koppeling. Deze module verzorgt de anders complexe communicatie met de SOAP-berichten met UNIT4

 

Prijs verwerking

De webwinkels maken gebruik van zogenaamde Van-prijs, Voor-prijs, Vanaf-Prijs en gewoon Prijs. De prijsverwerking haalt voor elke debiteur de juiste informatie en prijslijsten op. De verwerking naar de webwinkel kan zowel handmatig als automatisch plaatsvinden. De UNIT4 koppeling standaardiseert de prijs uit UNIT4.

 


De CommerceXL importmanager maakt het voor de Retailer (webshop) mogelijk de prijzen geheel of gedeeltelijk te vervangen door eigen prijzen. Dit wordt gebruikt, daar waar de webshop eigen voorraden of voorraden niet geleverd door de groothandel verkoopt, tegen eigen afwijkende prijs van de groothandel. Als geen override prijzen zijn ingegeven, dan wordt de groothandelsprijs automatisch gebruikt.

 

Beheerscherm

Om het beheren van de UNIT4 koppeling zo eenvoudig mogelijk te maken, geeft het beheerscherm de nodige informatie over de stand van de synchronisatie. Daarnaast kan van UNIT4 ook handmatig elk soort bericht worden opgevraagd, zodat elke actie eenvoudig is na te gaan.

 


Een complexiteit van UNIT4 is dat de informatie voor een webwinkel is verspreid over meerdere opvragingen. Om bijvoorbeeld Merk, Artikelinformatie en Artikelfilters (kenmerken) voor een artikel te verzamelen, zijn meerdere berichten nodig. De UNIT4 koppeling verzorgt deze samenstelling automatisch, zodat de webwinkel de gegenereerde en vele male eenvoudigere CSV met artikeldetail en voorraad/SKU informatie kan verwerken.

 

 

Prijs en Installatie

De module is inbegrepen bij de CommerceXL Groothandel

 

Installatie
De installatie doet de support afdeling kosteloos voor u.

INSTELLINGEN
Instellingen zijn meestal nodig omdat er veel diversiteit is tussen de ACA systemen, versies en inrichtingen. Voor deze inrichting van de module spreken we met u een fixed price bedrag af dat afhankelijk is van de ingeschatte hoeveelheid werk. Zie voor verder gebruik de informatie bij de CommerceXL Groothandel.

Neem even contact met support op om uw situatie door te nemen, we helpen u graag snel op weg.

Contact

UNIT4 Koppeling als SAAS

De UNIT4 koppeling kan ook als SAAS bij CommerceXL.nl worden afgenomen. Dit betekent dat geen installatie of eigen beheer nodig is. CommerceXL.nl installeert de service op eigen hosting, waarna u alleen hoeft in te loggen om de administratie- en debiteurgegevens in te vullen.

De SAAS oplossing is inclusief het onderhoud van de software en de beheeractiviteiten. In de webwinkel is dan of de importmanagermodule en place-order module nodig of een aanpassing in uw bestaande webwinkel-code om de UNIT4 csv te verwerken. 

Wilt u er meer over weten, neem even contact met ons op over de mogelijkheden.

Contact